Нашите потребители за ЛЕКСЕБРА - адв. Трайкова

Нашите потребители за ЛЕКСЕБРА

интервю с адв. Цветелина Трайкова

"Ползването на платформата спестява време в подготовката ми по определен правен проблем и ми дава сигурност в моята работа"

При решаването на кои проблеми във Вашата работа Ви помага ЛЕКСЕБРА?

Спокойно мога да кажа, че платформата ми помага във всеки един аспект на моята работа: още от подготовка на консултацията, която предстои да проведа, както и през времетраенето на цялото съдебно производство (преди завеждането на иска, съответно преди подаване на отговор на искова молба).

Две са основните й предимства: ползването на платформата спестява време в подготовката ми по определен правен проблем и ми дава сигурност в моята работа.

Как решавахте тези проблеми преди ЛЕКСЕБРА?

Категоричният ми отговор е трудно. Ползвах две платформи и сайта на ВКС едновременно, цялата налична правна литература, с която разполагам, което определено не е особено ефективно, отнема твърде много време и е трудоемко, бих казала и твърде изморително и в определени моменти съм изпитвала и притеснение ще се справя ли с времето (процесуалните срокове).

Как Ви помага ЛЕКСЕБРА в работата с практиката на ВКС?

Спестява ми огромно количество време, а също и, което също не е малко: имам спокойствието на добре свършена работа. Работи се лесно, логично и последователно с цялата платформа дори и от първото посещение.

Кои са нещата в ЛЕКСЕБРА, които Ви ограничават или пречат да работите максимално ефективно?

Не съм открила такива, напротив: системата е така създадена, че ползващият да не изпитва затруднение, а работи спокойно, следвайки собствената си логика и любопитство без нужда от помощ.

Кои от функционалностите на ЛЕКСЕБРА смятате, че са най-полезни при прегледа и анализа на практиката на ВКС?

Ще изброя три от тях:

- възможността за търсене в системата, което ми помага да намеря точната съдебна практика на ВКС, която ме интересува в момента. Така например търсенето по конкретни ключови думи е начин да откриеш точно съдебните решения, в които е разгледан конкретният въпрос, който ме интересува;

- възможността да си запазвам конкретни съдебни решения в папки (Категории), които подреждам по теми. Така си създавам собствена библиотека по каталог и не се налага по конкретния въпрос да търся отново съдебна практика. До сега ми бе невъзможно да реализирам тази идея по удобен и ефективен начин;

- възможността по търсени ключови думи в по-късен момент да потърся и нова практика на ВКС по заложени от мен критерии и филтри за търсене. Специално за мен е много удобно да си маркирам определени текстове в решенията, като при повторно четене най-важното от решението изпъква и не е необходимо да го изчета отново цялото.

В случай, че имате други коментари или искате да споделите нещо, за което не сме попитали, моля споделете:

Все още съм в началния етап на работа със системата, но съм сигурна, че ще открия още предимства за себе си.

Самата система намирам за съвременен и модерен подход за работата на всеки практикуващ адвокат, който се стреми към успех, лично развитие, удовлетворение от добре свършената работа и спокойствие в ежедневието си.

Намирам платформата за създадена с уважение към професията на адвокат, която практикувам. Високо ценя това.

1 септември 2022 г.
гр. Пловдив

Вярваме, че времето е ограничен и краен ресурс, който има изключително висока цена

Ето защо, Лексебра предлага на потребителите си директен фокус върху най-съществената част от актовете на ВКС, спестявайки необходимостта от прочитането на близо 2/3 от тяхното пълно съдържание.

Ние ще подбираме, подчертаваме, анотираме и резюмираме най-важните актове, за да може да се запознавате с тях в рамките на 15 минути на ден. Разбира се, предлагаме Ви и възможност да влезете в желаната от Вас дълбочина и да работите с избрания от Вас обем и формат на актовете на ВКС, инвестирайки толкова време, колкото в най-голяма степен отговаря на Вашия работен режим.

Вярваме, че всеки, който цени времето си, ще оцени и Лексебра.